“Strpljivost i nada! Šta je život na ovom svijetu? Samo žurba ka konačištu u kojemu se kratko zadržavamo! Kako brzo prođu dani između dolaska i odlaska! Ko je mudar, taj neće ovdje svakome dozvoliti da mu u dušu zaviri. Treba li neprijatelju omogućiti da se smije našim suzama? Ne, mudar svoju bol prikriva, da se loši i zluradi od takve hrane ne bi gojili.”

Medžnun i Lejla – autor Nizami

majska
nema se nista vise reci.

2 komentara

  1. Es Selamu alejkum majska suzo!
    Vec neko vrijeme me nije bilo na blogovima zbog obaveza i raznih drugih stvari koje covjeka, kako ti kazes, umaraju fizicki, psihicki i emocionalno. “I to je za ljude” oduvijek su govorili nasi stari. 🙂 Nadam se da si dobro bez obzira na sve i da neces izgubiti optimizam i raspolozenje koje je oduvijek krasilo tvoj blog. Evo, procitao sam sve postove koje sam propustio i vidim da te novi posao preokupira i dosta umara. Svaka promjena, bila ona na dobro ili na lose, je u sustini sok i potrebno je vrijeme da se covjek navikne. Mozda je to nekakav moj hir, ali ja imam osjecaj da si “rodjena pod sretnom zvijezdom”. Kad god te citam, bez obzira na sve belaje koji te snalaze u tom momentu, ja imam snazan osjecaj da ce sve biti OK. Upravo zbog toga sam te stavio na svoje linkove. Lijepa nafaka ima lijep miris! 🙂

  2. Ve alejkumu selam!

    Dzezakellahu hajren ahi. Hvala ti na zanimljivom komentaru i naravno na pohvali za blog – sama imam osjecaj da suvise cesto odem u neke negativne misli i pesimizam, ali drago mi je bilo procitati da ti imas drugi pogled na to. Tvoj pogled je objektivan, a moj subjektivan. Hvala na postiranju moje malenkosti na listi – barakAllahu fikum. Nadam se i ja da necu izgubiti optimizam i da ce se sve zavrsiti onako,kako cemo mi biti sretni a On zadovoljan.

    Mahsuz selam

Komentariši