That's life!

Sve će ovo jednom proći.

02.02.2010.

garib

Trenutno radim sama u mom djelu biroa, jer je kolegica otisla na odmor (seychelles islands). Relacija dobitka informacija i informacija koje mogu da sirim dalje su: 90% vs. 10%. Pored toga kolega slusa radio, koji i ja cujem i smeta mi. Bukvalno me zivcira jer 10h dnevno slusa istu radio stanicu i znam vec sve i jednu pjesmu napamet. Mozak mi puca po shahovima. Samo ga punim svacim, a nigdje da to ispustim. Kud trenutno nemogu da stignem ikindiju da klanjam i to me pojede. A ne znam kako da to organiziram. I u svemu tome osjetim jedno: usamljenost.
Doduse, naucila sam svoju lekciju na temu druzenje sa radnim kolegicama pa iako su i muslimanke i povukla se. I rekla sam sebi nikad vise. Ali covjek je vise na poslu nego kuci. I ta usamljenost me danas smori. A sinoc sam gledala neki glupi horor film koji se poklapao sa crnom magijom i islamskim gledanjem na to pa sam imala neke nocne more. Ma divno :)
I onda sam sjela da citam tekstove na temu usamljenost i naidjoh na sljedece. I ohrabri me.

Na slici - moja dva meda koja sam stavila na monitor da me gledaju da nisam tako sama :) cute.


Prenosi Ebu Umejje Eš-Šu'bani: Došao sam kod Sa'lebe El-Hušenija, pa sam mu rekao: „Kako razumiješ ovaj ajet?“ Upita: „Koji ajet?“ Rekoh: „O vjernici, brinite se o sebi; ako ste na pravom putu, neće vam nauditi onaj ko je zalutao!“ Reče: „Dobro si pitao! Pitao sam za njega Poslanika, sallallahu 'alejhi ve sellem, pa je rekao: „Naređujte dobro i zabranjujte zlo, pa kada vidiš pokornog škrticu, strast koja se slijedi, dunjaluk koji mami i kada se svako bude divio svome mišljenju, onda se ti pazi i ostavi masu! Poslije vas su dani strpljivosti, u kojima je strpljivost kao držanje žeravice! Onaj ko bude činio dobro u to vrijeme imaće nagradu pedeset ljudi koji rade (sada) kao oni.(Muslim)

...i proslo je. A ostaje samo lice Gospodara moga, Velicanstvenog, Plemenitog. :)))
That\'s life!
<< 02/2010 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28

Allah dž.š. je rekao Davudu a.s.:
"Ti hoćeš jedno, a Ja drugo i dešava se onako kako Ja hoću. Kad se prepustiš onome što Ja hoću, pružiću ti ono što ti hoćeš. A ako se ne pokoriš Mojoj odredbi, namučićeš se sa onim što ti hoćeš, a ipak će biti onako kako Ja hoću."


Prošlo je jučer i bit će pouzdan svjedok,
a za njim i novi dan došao je.

Pa ako si jučer loše djelo uradio -
danas dobrim zamjeni bit ces hvaljen.

Danas ako u dobru provedeš,
korist ćeš vidjet, a juče vratit ne možeš.

Ne odgađaj dobro djelo za sutra -
možda sutra dođe, a tebe nema...

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
194389

Powered by Blogger.ba

x