That's life!

Sve će ovo jednom proći.

09.02.2010.

mojoj bivsoj domovini

Pratim politiku od puberteta. Sa 19 sam htjela studirati politicke nauke, no politika koja je tad krojila moj zivot nije mi to dopustala jer ja kao izbjeglica nisam imala pravo na to mjesto za studij. Niti sam finansije. Proslo je i to, izdeveralo se. Nisam studirala politicke nauke.

Sve manje i manje imam snage da gledam vjesti. Sve manje i manje imam volje. Nema vise mjesta za medije i njihove manipulacije. Od prosle sedmice i te tako jake i vrlo vazne akcije po onoj tamo nekoj selendri u BiH...pitam se sta ce jos doci. To je kao samo pocetak. Pocetak cega? Bosanska shoa? WTF!!!

Ja...koja nije mogla 3 mjeseca bez Bosne. Koja je zadnji novac davala da putuje dole. Koja je voljela svaki komad te zemlje. Ja sam se odrekla te zemlje. Pismeno i sad i usmeno. To vise nije ona zemlja u koju ja zelim da putujem, a kamoli da zivim. I to su dusmani htjeli, i na tome rade. I uspjeli su.

Ja sam prva koja ovim putem kaze da necu vise putovati u BiH. Mene ne vuce dole nista vise. Cak sto vise, ja se bojim te vlade i njihovih akcija. Bojim! Kao sto sam se 1992 bojala onih granata, i one medijske propagande, i granata, i onih tenkova. Kao sto sam na radiju slusala da je on medju zelenim beretkama i planira napad na grad, a on je pobjegao Srbinu koji ga je krio da ga ne ubiju. I ubili su ga. Propaganda!!! Nje se bojim. I zbog nje ja se odricem Bosne i Hercegovine, jer se bojim. I nemogu da spavam - ja u sebi osjetim nemir koji sam osjetila 1992. I taj nemir se manifestira u fizickom bolu - tamo oko zeludca. Znate kad onaj cir polako raste na racun psihickog stanja. I to stanje je strah - od one zemlje u kojoj sam se rodila, koju sam voljela, u kojoj sam htjela zivjeti ako dozivim starost. I sad vise necu. Sad moram traziti rezervnu domovinu - mjesto gdje se osjecam lijepo i sigurno.

A gdje je to?

Mozda neko misli da pretjerujem?! Ne. Ja sa hidzabom na glavi se bojim cetnicke politike u BiH! Ja sa hidzabom ne putujem vise u BiH. Ne volim te vise, zemljo moja. A nisi ti kriva.

:(

...i proslo je. A ostaje samo lice Gospodara moga, Velicanstvenog, Plemenitog. :)))
That\'s life!
<< 02/2010 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28

Allah dž.š. je rekao Davudu a.s.:
"Ti hoćeš jedno, a Ja drugo i dešava se onako kako Ja hoću. Kad se prepustiš onome što Ja hoću, pružiću ti ono što ti hoćeš. A ako se ne pokoriš Mojoj odredbi, namučićeš se sa onim što ti hoćeš, a ipak će biti onako kako Ja hoću."


Prošlo je jučer i bit će pouzdan svjedok,
a za njim i novi dan došao je.

Pa ako si jučer loše djelo uradio -
danas dobrim zamjeni bit ces hvaljen.

Danas ako u dobru provedeš,
korist ćeš vidjet, a juče vratit ne možeš.

Ne odgađaj dobro djelo za sutra -
možda sutra dođe, a tebe nema...

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
194391

Powered by Blogger.ba

x