That's life!

Sve će ovo jednom proći.

24.02.2010.

Rahimehullah...

Inna lillahi ve inna ilejhi radziun. Svi smo Allahovi i Njemu se vracamo.

Zvoni mi telefon. Vijest. Uzasna smrt.

Sam - daleko od djece, daleko od ljudi. Ili je umro, ili je ubijen.
O Milostivi, smiluj mu se - oprosti mu Njegove grijehe i primi ga kao muslimana koji se vratio Svome Gospodaru, oprosti mu pogreske, oprosti mu neznanje, nagradi ga za one godine koje je dao za borbu za svoju zemlju, oprosti mu sto Te nije trazio na dunjaluku, ali ucini da Te nadje Milostivog na ahiretu. Ucini da bude od pravovjernih. Amin ja Rahmanu, ja Rahim.

Neke stvari me potresaju  - nestaju ljudi sa dunjaluka. Stara generacija se kupi iz starosnih razloga. To i razumijem, starost, dosao edzel.
Generacija nasih roditelja nestaje iz zdravstvenih, psihickih ili ostalih razloga. Ili rak, ili druge bolesti - ili se ubiju. Ne mogu da podnesu teret zivota. O Boze, koliko Bosnjaka se ubije svakodnevno po Bosni ili po dijaspori. Nisu to male statistike. Samo se to cini u tihom cosku - a Crna hronika puna.

Tesko mi sto odu sa slabom konekcijom sa Bogom - tesko mi jer odu sto mozda nisu htjeli da traze konekciju. Lako mi je za one koji stvarno nisu znali - Bog je Milostiv. I ja sam bila od neznalica, pa se Bog smiluo i uputio. On je Milostiv i oprostiti ce onima koji nisu znali.  Ali me strah za one koji su znali, a nisu htjeli.

Dvije smrti u roku od 3 sedmice. Generacija mojih roditelja - sa slabom konekcijom sa Bogom. Obadvojica u teskom psihickom stanju. U zivotu, ali van zivota. Socijalne posljedice rata.

O Boze, Ti si Milostiv....smiluj im se. Amin.


Sve sto je na njoj - Zemlji, prolazno je, a ostaje Lice tvoga Gospodara, Velicanstveno i Plemenito. (Rahman, 26-27)

...i proslo je. A ostaje samo lice Gospodara moga, Velicanstvenog, Plemenitog. :)))
That\'s life!
<< 02/2010 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28

Allah dž.š. je rekao Davudu a.s.:
"Ti hoćeš jedno, a Ja drugo i dešava se onako kako Ja hoću. Kad se prepustiš onome što Ja hoću, pružiću ti ono što ti hoćeš. A ako se ne pokoriš Mojoj odredbi, namučićeš se sa onim što ti hoćeš, a ipak će biti onako kako Ja hoću."


Prošlo je jučer i bit će pouzdan svjedok,
a za njim i novi dan došao je.

Pa ako si jučer loše djelo uradio -
danas dobrim zamjeni bit ces hvaljen.

Danas ako u dobru provedeš,
korist ćeš vidjet, a juče vratit ne možeš.

Ne odgađaj dobro djelo za sutra -
možda sutra dođe, a tebe nema...

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
174551

Powered by Blogger.ba

x