beats by dre cheap

canim benim

Na predzadnjoj svadbi sam od 21h do 2h plesala u stiklama, a onda sam skinula stikle, bacila ih u cosak i nastavila do sabaha sa rajom da uzivam :) Kako zna biti lijepo kad sve shtima. Naravno da me je narednu sedmicu dana bolio svaki misic, jer sam se odvikla tako dugih slavlja. A stikle nisam obukla narednih 14 dana. Ali je godilo, jer je raja bila na mjestu. Oko 100 sestara, dobra muzika i velika sala samo za nas.

Sad sam se vratila sa jedne vrlo lijepe turske svadbe. Ali nisam mogla plesati. Nije bilo odvojeno, tako da sam cupkala na stolici i strpila se. Jaranice su sve otisle i ja ih gledam iz daleko kako uvijaju kukove i govorim sebi "hadzi hanuma, sjedi gdje si. ne moRe to tako. Sta ce Allah reci"  A za narod se ne brinem od 15-te godine. Sto se tice naroda ja bi otisla i plesala do zore. Nije se rodio ko je narodu ugodio. Ali ima Svevisnji.
Prelijep mladozenja. Prelijepa mlada. Oko 1000 gostiju.Dobra hrana, jos bolja muzika. Sve super. Sve sto sam starija sve vise volim Turke. Volim sto ce jedan za drugog sve uraditi, pomoci - pa i ako se ne razumiju i ako su u svadji, kao nacija su slozni. Paze se i pomazu jedni drugima. I kad vide zenu sa hidzabom - pa on ako je i najveca fukara, on spusti pogled i sa postovanjem se ponasa prema toj curi, zeni, sestri. A ona kad prodje on nastavi sa svojim zijanom.
Radila sam u firmi i bilo je u warehouse par Turcina koji nit klanjaju, nit poste, nit se drze vjere. Moderni lifestyle, alkohol, cure i dobra auta. Ali...ja kad prodjem kraj njih na putu u biro dok oni vani puse, sve i jedan me pozdravi spustenog pogleda i punog postovanja. I kad god mi je pomoc trebala, uvijek su bili tu kao prema rodjenoj sestri.
I kroz zadnju godinu dana sam tako zavolila njihovo postovanje, kulturu i ahlak da mi se zaista svidjaju.
A Arapi su mi se zgadili. Nakupilo se svakakvih iskustava. Malo postovanja, malo cistoce, malo ahlaka - misle Bosanke su sve lahke pa vole dobro iskoristiti. Bljak!

Ako se ikad budem opet udavala...moze Bosnjo, ili Turcin, ili Vanzemaljac, hocu veliku svadbu, hocu svatove, hocu vjencanicu i hocu da uz sevdah plesem do zore :)

Odoh pjevati dalje po stanu "ne deli ne de divaneyim biliyorum sononuuu" - mamu sam ispratila u Krajinu sa punom kovertom i dovom da joj Allah podari zdravlje i namaz u njena nova 4 zida. Amin.

iyi uykular!

That\'s life!
http://majskasuza.blogger.ba
10/01/2010 01:02