beats by dre cheap

placebo i zivotne price only for the mahala

Holandjani su sa svim "na ti". Nema tu furanja, gospodine, gospodjo itd. - glavni shef koji vozi Maserati auto koji kosta onoliko, koliko ja nikad u zivotu mozda para necu imati. On pridje i prica sa mnom o nekim poslovnim stvarima kao da me zna vec 20 godina. A kad se sjetim insana koji imaju manje uspjeha u zivotu, ali furaju se da ih moras persirati. To je i stvar nacije - ovi holandjani su u puno stvari tolerantni.
Imali smo neko slavlje danas, puno klope - jela sam previse ovih dana. Sutra je fitnes na dnevnom planu - povescu Amy* sa sobom. Ona je konvertit, mlada, lijepa, visokoskolski obrazovana, 22 godine - pred razvodom sa Bosnjom. Hajmo mi draga na fitnes, zaboravimo propale veze. Bojim se za nju da ce ostaviti islam poslije braka, da je Bosnjo ostavio los utisak muslimana. Trudim se da to ispravim, ali tesko mi ide.

Ovih dana spomenuti kolega slusa jednu radio stanicu koja pusta puno Depeche Mode & Placebo. DM je mojeee omiljeno. Placebo nisam voljela tad, ali sad me podsjeca toliko na neke stvari. Ne volim tekst pjesme "time to say goodbye" od Placebo, ali me melodija obara, budi sjecanja na puno toga. Depeche Mode pjesme jos znam sve napamet, i sjetim se svirki i mladih dana, i izlazaka, i moje Noelle*, nasih ludih dana, 14 godina prijateljstva, puberteta, gimnazije, Aaron iz njenog razreda koji je izgledao kao pjevac Placeba, cure ga ganjale, a on mene samo nervirao svojim izgledom, naseg kafica Bizar, pa L.L., pa RH., putovanja u Brisel, u Charleroi, odrastanja i svih problema koji dolaze uz to. Zezale smo se da se duze druzimo, nego sto neciji brak izdrzi.

Ona je oduvijek bila protivnik braka, a i djecu nije nikad htjela. Sjecam se kad joj je otac umro od leukemije, sjecam se kad su ga ukopali na groblju na mjestu "gdje ima pogled na zalazak sunca". Tad joj je mama pala u depresiju, dala cuku u zivotinjski dom. A cuko je Noelle bilo jedino sto joj je ostalo da je podsjeca na porodicu. A i mene je izmucio taj cuko. Bio je traumatiziran, jer ga je insan neki tuko pa se pas bojao insana. Mama je 3 godine poslije smrti oca prodala vilu u kojoj su zivjeli za milion €. Brat je odselio sa mamom u novi stan, Noelle nasla sebi stan. Sjecam se kad je sa mnom isla na koncert Halida Beslica, kad je prvi put vidjela bosanske momke i rekla mi "wow, jesu dobri." Nisam joj dala da ih upozna, nebi bilo dobro po nju. A bila je dobra cura, po moralu bolja od svih Bosanki koje sam vidjala po mahali sa Talijanima, Turcima i ostalim. Prije mjesec dana mi je poslala SMS u kojoj mi je rekla da se udala za momka. Pa duso, kako to - rekla si da neces nikad u brak? Pa eto, zbog manjeg poreza. I to mogu biti razlozi za brak :) ali djecu i dalje nece. radije psa.

I za sva sjecanja je kriv Placebo. I danas citam neki modni magazin...sta je stil? kad ga mjenjati? ja razmisljam, mozda bih se trebala uozbiljiti, stil promijeniti, 28 mi je godina. I onda citam u tom modnom magazinu: "Stil mjenjajte kad VI to zelite, a ne kad mislite da morate." Eto, ja mislim da se ne moram jos uozbiljiti. I necu da se uozbiljim - mogu ja napustiti alternativce, ali nece alternativac iz mene.

Priznajem da uzivam kad se sjetim nekih stvari, a tad nisam bila ni svjesna kako sam lud zivot imala. I lijep. Meni makar. Ali istovremeno me je strah odgajanja djece, jer ne znam kako bih reagovala da sam na mjestu roditelja. A mahala evo nek ima sta da mahala sad. Ko nece da ocisti svoju kucu, nek cisti moju i mene od mojih grijeha :)

pozdrav vama svima koliko vas ima.


P.S. Ko moze da ode na Depeche Mode live, nek to uradi. Nece se pokajati :)


p.p.s. ** imena nisu stvarna radi cuvanja privatnog zivota doticnih osoba :)

p.p.p.s  [img]http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/b025.gif[/img]

p.p.p.p.s. - sad znam sto znaci naci unutrasnji mir.

That\'s life!
http://majskasuza.blogger.ba
11/02/2010 20:51