beats by dre cheap

balance :)

Jucer sam se cjeli dan valjala po stolici, jer nisam znala kako da stojim ili sjednem. Bol u ledjima. Svemu je kriva moja lijenost, jer nisam zadnjih sedmica isla redovno na sport. A kao balans izmedju posla u kojem sjedim 10h dnevno treba mi sportska aktivnost.

Prosli petak sam pala u nesvjest na aerobic-kursu, tako da sam nakon 30 minuta morala ici kuci. Jucer smo Amy* i ja se opet odlucili za sport. Mrzim rush hour. Svako jutro I svako vece provedem 2h u zastoju, gurajuci auto nekih 10-20km/h. Tako da mi je trebalo po decenije dok odem po nju i doguramo do sportskog centra. Moja licna sportska aktivnost se sastoji od sljedeceg:

-          20 minuta trcanja sa ciljem zagrijavanja. Pocnem lagano, dok ne nastimam da trcim uz brdo. Ma u biti to i nije trcanje, to je jedan vid nordic walkinga. Ne smijem trcati zbog kicme.

-          20 minuta voznja bicikla na razlicitim level-ima. Prosjecno je to nekih 7 do 10km koje predjem biciklom.

-          60 trbusnjaka ( 20 za srednje trbusne misice, 20 za lijeve, 20 za desne trbusne misice

-          Predjem 10 sportskih sprava za  ruke, noge, guz, ledja (2 puta po 12 vjezbi na svakoj spravi, traje sve skupa nekih 25 minuta).

-          Kad sam na kursu predjemo 2x12 na 10 sprava plus izmedju svake sprave po minut na stepperu sa razlicitim vjezbama. Nakon tog se valjam po podu kako me misici u nogama bole J mazohizam.

-          Onda se mucim na nekom od crosstrainera – ima ih razlicitih, ali ubija sve i jedan. Maximum koji sam jednom uspjela je 15 minuta na toj spravi, ali prosjecno sam tu negdje da nakon 5 minuta sidjem jer ne dobijem zraka i boli me svaka kost.

 

Nemam ja kondicije. Nasuprot mi sestri koja je fitnes trainer i yoga-uciteljica i koja je macka i po, ja sam oduvijek bila lijena za sportske aktivnosti.

 

No, sinoc usred trbusnjaka Amy je nakon 12 trbusnjaka prestala i pukla od smijeha sto ne moze dalje. A ona je macka i po. Reko sta je, ne mozes vise? Jok! Ona me gleda kako ja uspjevam 60 trbusnjaka odjednom, dok ona ne moze ni 20. Honey, to je motivacija da se skinu svi oni holandski kolaci koje sam jela zadnje 2 sedmice svakednevno J

 

Inace moj program prodje nakon 1,5h, ali jucer sam zbog nje prestala nakon 1h i 20 minuta. I kuci pojela pola zdjele salate. U nadi da se od tog ne deblja J

 

I sad se opet valjam po stolici, jer me ledja bole. Ali danas odoh kozmeticarki na masazu sa nekim posebnim Jade-kamenjima. I onda ucenje – ovaj vikend je sljedeci ispit. I dok preslusam cjeli vikend profesora, vec ce biti ponedeljak I opet na posao. I tako prodje zivot dok si reko KEKS.

 

Poenta ovog sveg: 3,8l popijene vode tokom dana, nikako da skinem kilazu, nikako da se uhodam da idem ponedeljkom, srijedom I petkom na sport, a sport godi tako I meni I ledju. Nikako da se kanem slatkisa. Ali sam ove godine ulozila u sebe kao nikad: priustila sebi profesionalno ciscenje zuba, kozmeticarka, masaze, e-shopping po Indiji I hrpu drugih stvari.

 

Elhamdulillah. Sad da je samo skinuti ove holandske kolace sa tjela. J

 

Toplo preporucujem sport kao balans u zivotu.

That\'s life!
http://majskasuza.blogger.ba
19/02/2010 09:40