beats by dre cheap

Rahimehullah...

Inna lillahi ve inna ilejhi radziun. Svi smo Allahovi i Njemu se vracamo.

Zvoni mi telefon. Vijest. Uzasna smrt.

Sam - daleko od djece, daleko od ljudi. Ili je umro, ili je ubijen.
O Milostivi, smiluj mu se - oprosti mu Njegove grijehe i primi ga kao muslimana koji se vratio Svome Gospodaru, oprosti mu pogreske, oprosti mu neznanje, nagradi ga za one godine koje je dao za borbu za svoju zemlju, oprosti mu sto Te nije trazio na dunjaluku, ali ucini da Te nadje Milostivog na ahiretu. Ucini da bude od pravovjernih. Amin ja Rahmanu, ja Rahim.

Neke stvari me potresaju  - nestaju ljudi sa dunjaluka. Stara generacija se kupi iz starosnih razloga. To i razumijem, starost, dosao edzel.
Generacija nasih roditelja nestaje iz zdravstvenih, psihickih ili ostalih razloga. Ili rak, ili druge bolesti - ili se ubiju. Ne mogu da podnesu teret zivota. O Boze, koliko Bosnjaka se ubije svakodnevno po Bosni ili po dijaspori. Nisu to male statistike. Samo se to cini u tihom cosku - a Crna hronika puna.

Tesko mi sto odu sa slabom konekcijom sa Bogom - tesko mi jer odu sto mozda nisu htjeli da traze konekciju. Lako mi je za one koji stvarno nisu znali - Bog je Milostiv. I ja sam bila od neznalica, pa se Bog smiluo i uputio. On je Milostiv i oprostiti ce onima koji nisu znali.  Ali me strah za one koji su znali, a nisu htjeli.

Dvije smrti u roku od 3 sedmice. Generacija mojih roditelja - sa slabom konekcijom sa Bogom. Obadvojica u teskom psihickom stanju. U zivotu, ali van zivota. Socijalne posljedice rata.

O Boze, Ti si Milostiv....smiluj im se. Amin.


Sve sto je na njoj - Zemlji, prolazno je, a ostaje Lice tvoga Gospodara, Velicanstveno i Plemenito. (Rahman, 26-27)

That\'s life!
http://majskasuza.blogger.ba
24/02/2010 20:13