beats by dre cheap

ma moram...da cestitam

Na putu od skole do kuce je bila cevapdzinica, koja je dnevno zaradjivala na meni koja se davila natopljenim lepinjama.  A ljeti je to bila slasticarna zbog koje sam morala mahsuz da promjenim put do kuce da bi se castila sladoledom. Krvavo zaradjeni dzeparac je bio ugovor sa ocem koji sam imala od 1. razreda. Ugovor je glasio: "za svaku 5, ja dobijem jednu sumu dinara." ne sjecam se vise koliko je to dinara bilo, ali posto sam bila odlikas imala sam uvijek previse para. Davala sam to mami i ona mi davala kad zatreba. A trebalo je dnevno - za lepinju ili sladoled. Ili hamburger na pauzi na skolskom dvoristu. Ili pomfrit pocetkom 90tih godina - to je bilo tako IN.

Preko puta crvenog kioska gdje smo kupovali onaj tocni sladoled u kornetu bio je drugi crveni kiosk u kojem je bila cvjecara. I u desnoj ruci sladoled koji se pojede do kuce, a u drugoj ruci cvijet za mamu. I nesto nacrtano u skoli za dan zena.

I tako poguzija svrlja do kuce - usput napravi koji zijan i dodje kuci da mami cestita 8. mart. Dan zena.

--- CUT ---

godina 2010: poguzija je mahsuz zvala mamu na mobitel, ali mama je izgleda prva smjena danas. Danas postoji i SMS-poruka: "Sretan ti dan zena mamice"

Znam da ce plakati od dragosti kad to procita. I radovat ce se suboti, jer cu tad opet spavati kod nje na novoj seciji i uciti za ispit u nedelju. A ona ce mi napraviti bosanski lonac, kao i zadnji put. I mahsus ce otici 30 km do sljedece halal mesnice, da mi kupi moje meso.

Volim mamu sve vise i vise - i zelim sebi takvu svekrvu, koju cu voliti isto tako. I zezati se sa njom isto tako, i draga srca joj kupiti cvijece. Ali et - jedno su zelje, drugo mogucnosti :)

Drage moje zene, sretan vam dan zena :)

That\'s life!
http://majskasuza.blogger.ba
08/03/2010 12:54