beats by dre cheap

open sesame

Jedna vrata se zatvore, a druga otvore. Gledam u ova vrata svaki dan na poslu. Volim ih, ali nisu moja. Vise kao slika u birou, pa sam ih uslikala da sebi napravim poster. Ili cu cekati sajam i otici ekstra da mi isprintaju na large format printeru ovakva vrata ogromnih dimenzija. Volim slike vrata iz starih vremena.

Vrata su kao zivot, kao sudbina. Nikad ne znas sta se iza njih krije. Ne znas sta ti je Bog odredio kada ih otvoris. Istovremeno i ne znas sta ti je odredio kada druga vrata zatvoris.

"Boze, trazim od Tebe Tvojim lijepim, cistim, blagoslovljenim i Tebi najdrazim imenom, onim imenom kojim, kad se zamolis, Ti udovoljis, a kad se njime od Tebe nesto zatrazi, Ti dadnes, kad se njime za milost zamoli, smilujes se, i kad se od Tebe njime utjeha trazi, Ti je das..."

... amin.

Svatovi su dosli po mladu - Amy i ja smo se zalijepile na prozor i uzivale. Kao i cjela ulica puna stranaca.

Moram da zavrsim rad danas. Moram da cistim kucu. Moram da se pakujem. Moram da ucim za ispit fiqha. Moram da istovarim auto. Moram da se okupam. Ali sve to ne znam kako da uradim, jer mi je desna ruka u zavoju. Trebala je u gips, ali ja nisam dala. Previse moram da radim da bih sebi mogla priustiti gips i odmor. Nadam se da ce upala zivaca i zglobova proci kroz zavoj, mazanje i jake tablete. Zeznuto je jedino, jer je desna ruka. Sa njom sve radim. Covjek nesto tek tad cijeni, kada to izgubi.

Sinoc sam imala gosta koji je direktno iz Mekke dosao u moj dnevni boravak - donijeo je sav miris sa sobom. Kada je otisao ja sam stojala u sobi i mirisala - Kaabu, misk i tavaf. Smijesno, nekome mozda i cudno. Ali Kaaba ima svoj miris. Vjernik ima svoj nur, i miris.

"Kada covjek ne pristupi smjelo i ne iskoristi svoju sposobnost,
izgubit ce ono sto zeli i dozivjeti teskoce.

A ako vidi svoj cilj,
on u vremenu koraca dok je ziv;

kad se jedna vrata zakljucaju,
on pronadje druga.
(stihovi Sabita ibn Zuhejra)


"Neka muslimani nadju utjehu za svoje nedace u mojoj nedaci, a njih nece zadesiti ono sto je mene zadesilo."
(Muhamed, savs).

That\'s life!
http://majskasuza.blogger.ba
11/04/2010 11:28